
Το ελληνικό κρασί έχει αρχίσει να κερδίζει πολλούς φίλους στην Κίνα. Η προώθηση και η διανομή του κρασιού έχει τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών Κινέζων επενδυτών.
http://fs-haichuan.com/
http://fs-haichuan.com/
![]() Το ελληνικό κρασί έχει αρχίσει να κερδίζει πολλούς φίλους στην Κίνα. Η προώθηση και η διανομή του κρασιού έχει τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών Κινέζων επενδυτών. _ http://fs-haichuan.com/ Add Comment ![]() Με τη λέξη «αλλεργία» εννοούμε την απροσδόκητα ισχυρή αντίδραση από το ανθρώπινο σώμα με την εισαγωγή ενός αντιγόνου. Το "αντιγόνο" είναι μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει τον οργανισμό να παράγει αντισώματα. Μερικοί ανθρώπινοι οργανισμοί αντιδρούν υπερβολικά σε ορισμένα αντιγόνα (που ονομάζονται «αλλεργιογόνα»), απελευθερώνοντας μια ολόκληρη ποικιλία χημικών ουσιών στην κυκλοφορία του αίματος και των ιστών. Αυτό μερικές φορές ονομάζεται «υπερευαισθησία». Οι κατσαρίδες είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα παράσιτα που συναντάται σε κατοικίες, δημόσιες υπηρεσίες, βιομηχανίες. Το δέρμα που απορρίπτει η κατσαρίδα καθώς και τα περιττώματά της περιέχουν μια σειρά αλλεργιογόνων. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η πρώιμη και παρατεταμένη έκθεση σε εισπνεόμενα αλλεργιογόνα τέτοιου είδους, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη βρογχικής υπεραντιδραστικότητας, καθώς και σε οξείες κρίσεις άσθματος. Η εισπνοή αλλεργιογόνων που προέρχονται από κατσαρίδες, μπορεί να αυξήσει την αντιδραστικότητα των πνευμόνων επί μέρες ή εβδομάδες, έτσι ώστε μία συχνή αιτία της εμφάνισης άσθματος να αποτελεί η έκθεση σε περιβάλλον με κατσαρίδες. Σε μια μελέτη από 476 παιδιά με άσθμα σε αστική περιοχή, το 50,2% των παιδικών δωματίων είχε υψηλά επίπεδα αλλεργιογόνου που προέρχεται από κατσαρίδες. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα παιδιά που ήταν αλλεργικά σε αλλεργιογόνα κατσαριδών και είχαν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα αυτού του αλλεργιογόνου, είχαν 0,37 νοσηλείες ετησίως, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα τα οποία είχαν 0,11 νοσηλείες κατά μέσο όρο. Μια σχετικά πρόσφατη μελέτη έδειξε την αποτελεσματικότητα των περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων και επισκέψεων απεντόμωσης από εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με αυτήν τη μελέτη, τα ασθματικά παιδιά που συμμετείχαν στην ομάδα όπου έγινε η παρέμβαση εμφάνισαν σημαντικά λιγότερα συμπτώματα άσθματος. Οι ημέρες εμφάνισης των συμπτωμάτων μειώθηκαν κατά μέσο 21 στο πρώτο έτος και κατά 16 στο δεύτερο έτος. Πρέπει όμως να σημειωθεί, ότι ακόμα και μετά την κατσαριδοκτονία το αλλεργιογόνο παραμένει για αρκετά χρόνια. Είναι πιο υγιεινό να ζει κανείς σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα που δεν είχε ποτέ προσβληθεί από κατσαρίδες. Τέλος, η έγκαιρη εφαρμογή μεθόδων απεντόμωσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη του άσθματος στα παιδιά, αλλά και να μειώσει την εμφάνιση των ασθματικών συμπτωμάτων. Αντιμετώπιση Πηγή: "Cockroaches and Allergy", Jeromme Goddard (Ph.D) Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί ο ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις τροφίμων όπως εστιατόρια, αποθήκες τροφίμων, συσκευαστήρια, αρτοποιεία κ.α, διαπιστώθηκαν παραβάσεις των υγειονομικών διατάξεων. Τσουχτερά πρόστιμα από 2.000 έως 6.000 ευρώ επεβλήθηκαν σε περιπτώσεις που διαπιστώθηκε παρουσία εντόμων και έλλειψη φακέλου απολυμάνσεως. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ: http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=361 Φέτος εορτάζονται τα επιτεύγματα της Χημείας και η προσφορά τους στην ανθρωπότητα, καθώς το 2011 έχει ανακυρηχθεί σε Διεθνές Έτος Χημείας. http://www.chemistry2011.org/ Στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με σκοπό να φέρουν πιο κοντά αυτήν την επιστήμη με το ευρύ κοινό.
Το κουνούπι τίγρης εισήλθε στην Ελλάδα το 2004. Είναι φορέας πολλών σοβαρών ασθενειών όπως ο δάγκειος αιμορραγικός πυρετός, η νόσος Chikungunya, η Ιαπωνική Εγκεφαλίτιδα, ο πυρετός του Δυτικού Νείλου. Το συγκεκριμένο κουνούπι έχει κανει την εμφάνισή του και στην περιοχή μας. Λάβετε σωστά μέτρα απεντόμωσης και απαλλαχθείτε από το επικύνδυνο έντομο. http://aris.thesportcafe.com/?p=15276 http://pyrgos-news.blogspot.com/2009/08/blog-post_1961.html Μεταφερθήκαμε και σας περιμένουμε στη νέα μας διεύθυνση: Υψηλάντου 15 Πύργος τηλ: 26210 30570 κιν: 6936 265 999 | Μαυροειδης Δημητριος
Χημικός -Οινολόγος Αρχεio
January 2012 Κατηγοριες
All Ενημερωθείτε τακτικά για τα νέα μας μέσω RSS
|
Νέα | Χημείο | Απολυμάνσεις | Επικοινωνία